Confidenţialitate

Coreea de Nord și-a aruncat în aer Biroul de Legătură de la granița cu Coreea de Sud | AUDIO

Coreea de Nord a aruncat în aer Biroul de Legătură cu Coreea de Sud și amenință că va invada zona demilitarizată de la graniță. Informația a fost confirmată de oficiali de la Seul pentru BBC.

Tensiunile dintre cele două state s-au intensificat din cauză că nord-coreenii ar fi descoperit materiale de propagandă împotriva dictaturii, trimise pe teritoriul țării lor cu ajutorul unor baloane.

Mișcarea vine la doar câteva ore după ce Nordul își reluase amenințările la adresa Sudului.

Biroul, amplasat pe teritoriul de nord, a fost inaugurat în urmă cu 2 ani după discuțiile bilaterale dintre președintele Moon-Jae-in și dictatorul nord-coreean Kim Jong-un, pentru a ajuta la dialogul dintre cele două state.

A fost evacuat în ianuarie ca urmare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Ministerul sud-coreean al Unificării a confirmat explozia biroului. Ministerul Apărării din Coreea de Sud a precizat că autoritățile de la Seul colaborează îndeaproape cu SUA pentru a monitoriza orice mișcare militară în zonă.

Sora liderului de la Phenian declara încă din weekend că a dat ordin armatei să fie gata să transforme granița într-o fortăreață, cu o vigilență militară sporită.

Președintele Coreei de Sud Moon a făcut apel la calm și la detensionarea situației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Sonia Teodoriu