Confidenţialitate

Copil de 15 ani forțat să muncească la o stână din județul Galați

Proprietarul mai multor stâne de oi din județul Galați a fost arestat pentru lipsire de libertate în mod ilegal, supunere la muncă forțată și furt, toate asupra unui minor.

Copilul de 15 ani, exploatat până la epuizare și ținut captiv, era dat în urmărire națională, fiind dispărut dintr-un centru de plasament- relatează corespondentul Europa FM, Emanuela Turcu.

Potrivit primelor date de anchetă furnizate de Poliție, băiatul de 15 ani a fugit în februarie, din centrul de plasament din Galați, unde era abandonat de familie.

A luat legătura la telefon cu proprietarul de stâne și s-a înțeles cu acesta să muncească la oi, pentru bani, cazare și mâncare.

În acest timp, conducerea centrului de plasament care îl avea în grijă pe minor a sesizat poliția din Galați și copilul a fost dat în urmărire națională.

Ajuns la stâna de la Șendreni, la câțiva kilometri de oraș, băiatul și-a sunat părinții și le-a zis că este bine, fără să le precizeze unde se află.

După câteva zile de stat la stână, în condiții inumane, înfometat și exploatat până la epuizare și neplătit, copilul a cerut să fie lăsat să plece acasă, la părinți. Patronul stânei a refuzat să-i redea libertatea.

Mai mult, i-a luat telefonul mobil, din care a distrus cartela SIM și l-a obligat în continuare pe băiat să muncească în condiții grele. Minorul a încercat să evadeze de două ori, dar a fost urmărit și prins pe câmp de cioban și adus înapoi cu forța la stână.

La a treia încercare, minorul a reușit să ajungă la drumul național 25, Galați-Tecuci, de unde a fost luat de un șofer și dus acasă, la părinți, care au alertat Poliția. S-au făcut percheziții la stână și la domiciliul proprietarului de oi. Trei persoane au fost ridicate cu mandat și audiate.