Confidenţialitate


Coolinaria: Tartă cu telemea Delaco și dovlecei | AUDIO


Coolinaria: Tartă cu telemea Delaco și dovlecei | AUDIO

La rubrica Coolinaria, matinalii Vlad, George și Luca ne prezintă o rețetă de primăvară: tartă cu telemea Delaco și dovlecei.

Pentru această rețetă avem nevoie de:

• 2 dovlecei
• 1 zucchini
• 3 fire ceapă verde
• 4 ouă
• 200 grame brânză telemea Delaco – poți alege care îți place: vacă, oaie sau capră
• 200 grame smântână
• sare, după gust
• piper, după gust
• 2 linguri mărar tocat

Rețeta, pas cu pas:

1. Pune în bolul robotului de bucătărie făina și untul rece, tăiat cubulețe
2. Mixează cu paleta până obții mici firimituri și untul s-a încorporat bine cu făină
3. Adaugă apoi sarea și oul și mixează la viteză mică
4. Adaugă treptat apă rece până obții un aluat omogen și legat și nu se mai lipește de vas
5. Pune aluatul între două hârtii de copt și întinde-l puțin mai mult decât de dimensiunea tăvii de tartă
6. Așază aluatul în tavă și îmbracă și marginile, apoi pune tava în frigider până pregătești umplutura
7. Taie dovleceii și zucchini în rondele subțiri, cu tot cu coajă și presară-i cu sare, apoi lasă-i să se scurgă bine și tapetează-i cu șervețele de hârtie pentru a absorbi lichidul lăsat
8. Taie ceapă verde mărunt, mărunt
9. Amestecă într-un bol brânza telemea Delaco, dată pe răzătoare, cu ouăle bătute și smântâna și condimentează cu piper și mărar tocat. Pune sare doar dacă mai este nevoie
10. Pune o hârtie de copt peste aluatul din tavă și coace-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10 minute cu ventilație sau 15 minute fără ventilație, până începe să se rumenească ușor pe margini
11. Scoate tarta din cuptor și îndepărtează hârtia de copt și înțeapă blatul cu o furculița
12. Așază un strat de rondele de dovlecei și zucchini în tavă, presară ceapă verde și jumătate din compoziția de brânză
13. Pune un nou strat de dovlecei, ceapă verde și brânză și coace tarta la 180 de grade cu ventilație pentru 30 de minute, până se încheagă bine și se rumenește ușor deasupra
14. Lasă apoi tarta să se răcească și o poți felia. Este delicioasă rece, din frigider!

Chiar e mare brânză să alegi o brânză cu un mare gust!

Audio Player
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ultimele stiri
Și la Arad, membrii Consiliului de Administrație de la Aeroportul Internațional și-au mărit indemnizațiile. De la 4.050 de…

La Timișoara, un copil a fost rănit de un acoperiș smuls de furtună | VIDEO

Înscrieri în plină desfășurare pentru cea mai spectaculoasă cursă de ciclism din România: L’Étape Romania by Tour de…

Cine e Dacian Dragoș, numit judecător la CCR de către președintele Nicușor Dan?

Apartamente de închiriat în Sibiu: Tot ce trebuie să știi (P)

Poliția cere sprijin pentru prinderea bărbatului bănuit că și-a omorât fosta iubită

O tânără de 23 de ani a murit într-un incendiu provocat intenționat în județul Mureș: familia acuză că…

Chelsea – Fluminense 22:00 | Prima semifinală din Cupa Mondială a Cluburilor are loc în această seară pe…

Președintele PSD, Sorin Grindeanu, a criticat noul sistem de taxare a jocurilor de noroc: “Această treabă cu jocurile…

Doliu în Texas: inundaţiile devastatoare care au lovit în sudul Statelor Unite au făcut peste 100 de morţi



Abonează-te la notificări
Rămâi la curent cu ultimele știri și când nu ai site-ul deschis!
Acceptă notificările din fereastra ce apare, sau din bara de adresă a browserului tău.