Coolinaria: Chec aperitiv cu legume și cașcaval Sofia de la Delaco (P)
Checul cu legume și cașcaval poate fi un bun aperitiv la mesele în familie sau chiar o gustare numai bună de luat la un picnic cu prietenii. Este o rețetă ușoară și gustoasă, care ne ajută să reducem risipa alimentară folosind legumele disponibile în bucătărie.
Cașcavalul Sofia de la Delaco se adaugă atât în compoziția checului, cât și deasupra în tavă, pentru a se forma o crustă frumoasă deasupra și pentru a da un mare gust checului.
INGREDIENTE
200 gr. făina integrală
130 gr. cașcaval Sofia Delaco
1 plic praf de copt (10 gr.)
5 ouă
200 ml. kefir
50 ml ulei de măsline sau vegetal de floarea soarelui
10 măsline negre fără sâmburi tăiate cubulețe
1 ardei roșu gras (mediu), tăiat cubulețe
4 fire de ceapă verde, tăiate bucăți mici
100 gr. șuncă de pui tăiată cubulețe (poate fi opțional dacă ești vegetarian)
sare și piper după gust
PREPARARE
Într-un bol încăpător adaugă toate ingredientele umede și amestecă-le cu o furculiță: ouăle, kefirul, uleiul de măsline.
Peste aceastea adaugă ingredientele uscate și amestecă-le cu un tel: făina integrală, praful de copt, sare și piper după gust.
După ce ai omogenizat bine-bine compoziția, adaugă în bol 100 gr. cașcaval Sofia Delaco dat pe răzătoare, legumele și șunca de pui tăiate cubulețe.
Amestecă totul cu o lingură de lemn sau spatulă din silicon, apoi pune compoziția într-o formă de chec acoperită cu foaie de copt. Deasupra adaugă restul de 30 gr. cașcaval ras și bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 40 minute, până când vezi că s-a format o crustă maronie deasupra.
După cele 40 minute de stat la cuptor, scoate tava și lasă checul să se răcească complet, apoi taie felii și servește cu poftă alături de alte legume tăiate fâșii sau felii de cașcaval Sofia.
Spor și poftă bună!






