Confidenţialitate

Controverse privind scenariile în şcoli: Ministerul Sănătăţii şi cel al Educaţiei au variante diferite | AUDIO

Sunt controverse privind scenariile în şcoli, în cazul în care rata îmbolnăvirilor de COVID trece de 6 la mia de locuitori.

Cert este că toţi elevii vor începe şcoala în format fizic, purtarea măştii este obligatorie în interior, dar nu mai sunt permise măştile textile, ci doar cele de uz medical. Însă,  dacă numărul îmbolnăvirilor creşte, Ministerul Sănătăţii şi cel al Educaţiei au scenarii diferite.

Dacă rata îmbolnăvirilor trece de 6 la mia de locuitori, autorităţile propun două scenarii, spune ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă:

Unul este trecerea în învățământ online, integral, sau sistem hibrid, cu învățământ online pentru copiii care sunt nevaccinați și netrecuți prin boală și posibilitatea de a continua învățământ față în față pentru copiii care sunt vaccinați sau trecuți prin boală în ultimele 180 de zile.”

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu,  spune, însă, că asociaţiile de elevi şi de părinţi nu sunt de acord cu varianta învăţământului hibrid:

Scenariul hibrid a generat pierderi foarte mari, or prezența fizică a celor vaccinați, diferit față de prezența online a celor nevaccinați, ar conduce la un scenariu hibrid care ar face dificile recuperările după această perioadă. Am putea merge pe două scenarii, până la 6 la mie, prezență integrală, cu respectarea tuturor regulilor, și peste  la mie, online, integral.”

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Indiferent de scenariile care vor fi decise, importantă rămâne securitatea elevilor, spune premierul Florin Cîţu: “Vreau să eliminăm, din start, acolo unde sunt probleme, pericole, să știm exact unde sunt școlile cu probleme, să vedem cum putem să rezolvăm situația. Pentru începerea anului școlar, prioritășile zero sunt siguranța copiilor și, bineînțeles, în condiții de pandemie, să rămână anul școlar cu prezență fizică.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Educaţiei urmează să întocmească un Ordin privind scenariile, ordin care trebuie aprobat de autorităţile sanitare.

 

Foto/ Unsplash