Control la Spitalul Sfânta Maria din București, fără experți străini

Ministerul Sănătății va începe, săptămâna viitoare, controalele la Spitalul Sfânta Maria din București, unde în prezent operațiile de transplant sunt sistate din cauza neregulilor.

La verificări, nu vor participa experți din străinătate, deoarece au fost amenințați de managerul spitalului că vor fi dați în judecată – spune ministrul Vlad Voiculescu.

Primăria Capitalei, în subordinea căreia se află spitalul Sfânta Maria a fost de acord ca unitatea medicală să fie controlată de Ministerul Sănătății. Săptămâna viitoare, inspectorii vor verifica, în primul rând, cum a cheltuit spitalul Sfânta Maria fondurile alocate de municipalitate și de guvern. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu spune că experții străini vor veni în control, cu altă ocazie:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Managerul Spitalului Sfânta Maria, Narcis Copcă nu a fost de acord cu vizita experților străini. În opinia sa, controalele s-ar fi făcut după zicala Lupul păzește oile, deoarece experții ar fi reprezentanți ai Eurotransplant, organizația care preia organele prelevate în România și le transportă către spitale mari din Austria, Germania sau Belgia, atunci când în țara noastră nu sunt pacienți compatibili. Narcis Copcă susține că spitalul pe care îl conduce îndeplinește toate condițiile pentru efectuarea transplantului de plămâni.

În ceea ce privește controalele făcute recent la Spitalul Județean Ilfov, raportul Corpului de control este în curs de finalizare – a precizat ministrul Sănătății. Inspectorii ar fi descoperit, între altele, că spitalul ar fi cheltuit nejustificat bani pe contracte cu firme de pază, iar aceste contracte ar fi fost atribuite direct, fără licitație.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS