Control la restaurantul din Feldioara: Produse expirate, frigidere ruginite și angajați fără analize medicale | FOTO

Produse expirate, veselă nedezinfectată sau frigidere ruginite au găsit inspectorii care au verificat activitatea unui restaurant din Feldioara, județul Brașov, de unde mai multe persoane au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecție alimentară, după un botez.

Potrivit ANPC, o echipă de control a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Brașov a verificat sâmbătă activitatea unui restaurant din Feldioara, după ce mai multe persoane s-au adresat unui centru de permanență cu suspiciuni de toxiinfecție alimentară.

Inspectorii CJPC au identificat mai multe nereguli în restaurantul în care sâmbătă aproximativ 50 de persoane au participat la un botez. Astfel, au fost găsite produse expirate, veselă nedezinfectată și frigidere regunite.

„La momentul controlului am constatat că în spațiul de producție nu se întruneau condițiile minime obligatorii necesare, respectiv vesela și produsele nu erau dezinfectate, se refoloseau ambalajele, depozitarea necorespunzătoare, frigidere ruginite, fără grafice de temperatură, materie primă fără elemente de identificare, stare termică a produselor alimentare modificată, produse în afara datei limită de consum, lipsă probe alimentare corespunzătoare, ouăle nu erau dezinfectate, personalul care a manipulat alimentele nu a putut prezenta carnet și analize de sănătate la zi”, au transmis reprezentanții ANPC.

La fața locului au făcut verificări și reprezentanții DSP și ai Poliției Economice Brasov.

DSP a decis suspendarea activității restaurantului, iar 10 kilograme de produse alimentare neconforme au fost retrase de la consum.

Mai multe persoane au ajuns, sâmbătă, la un centru de permanență din Brașov, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, după ce au participat la un botez organizat în restaurantul din Feldioara.

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS