Control la compania Holzindustrie Schweighofer

Direcţia Generală de Control a Ministerului Mediului  verifica legalitatea achiziţionării de către compania Holzindustrie Schweighofer a materialului lemnos tăiat din păduri. Asta dupa ce au existat sesizari ca firma ar folosi lemn provenit din tăieri ilegale.

Organizaţia de mediu Environmental Investigation Agency a dat publicității filmări care prezintă conducerea companiei Holzindustrie Schweighofer România acceptând cu bună știință și recompensând lemnul tăiat ilegal printr-un sistem de bonificație.

În replică, firma a anunţat că îndeplinește toate cerințele legale impuse de statul român si ca nu prelucrează lemn care nu are documente de proveniență legală.

 

Senatul a respins, recent, solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a Codului Silvic, care prevede, între altele, eliminarea posibilităţii ca o firmă sau un grup de firme să deţină monopolul exploatării şi procesării masei lemnoase din România.

La sfîrsitul saptaminii sunt programate mai multe acţiuni de protest  : peste 20 de ONG-uri cer stoparea tăierilor ilegale, îmbunătăţirea functionarii Radarului pădurilor, dar şi deblocarea dosarelor de corupţie în domeniul forestier.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS