Confidenţialitate

Controale rutiere pentru prevenirea pestei porcine

Controale ale Poliţiei şi Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, dimineața asta, la intrările în Bucureşti.

Sunt verificate transporturile de alimente şi animale vii.

Autoritățile sunt în alertă după ce au fost descoperite cazuri de pestă porcină în Republica Moldova și Ucraina.

 

11 filtre rutiere au fost instalate la intrările în București, iar  polițiștii opresc mașinile care transportă alimente sau animale vii. Șoferii prezintă documentele și inspectorilor ANSVSA care vor să verifice proveniența mărfii și dacă aceasta ar putea reprezenta un pericol pentru consumator.

Apariția unor cazuri de pestă porcina africană ar conduce la  un dezastru economic pentru producătorii și procesatorii de carne de porc.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Ioan Tudorache, a convocat Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă și au fost adoptate măsuri pentru prevenirea apariţiei pestei porcine africane în România. Autoritățile au întârit controalele la frontieră pentru a evita introducerea virusului in țară, după ce Republica Moldova a notificat apariția pestei porcine africane la mai puțin de 70 de kilometri de frontiera cu România