Controale prelungite la frontiera danezo-germană

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti informează cetăţenii români care doresc să călătorească pe teritoriul Regatului Danemarcei cu privire la decizia de prelungire a controalelor la frontiera danezo-germană până la data de 12 noiembrie.

Potrivit unui comunicat MAE, toate persoanele care călătoresc pe rutele maritime (ferry-boat) şi terestre (rutiere şi feroviare) dinspre Germania în Danemarca trebuie să facă dovada posesiei unui act de identitate valabil, cerinţa fiind obligatorie şi pentru persoanele care tranzitează Danemarca spre Suedia.

De asemenea, autorităţile de la Copenhaga avertizează asupra riscului întârzierilor la transportul feroviar, maritim şi rutier (autobuze) din cauza obligativităţii verificării actelor de identitate ale pasagerilor.

MAE subliniază că persoanele care nu prezintă acte de identitate valabile sau refuză controlul autorităţilor daneze vor fi oprite de la tranzitul în Danemarca şi recomandă cetăţenilor români să se asigure că deţin în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei în această ţară, un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională).

Ministerul informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga +4539407177, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Copenhaga + 45 27 35 55 37.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet copenhaga.mae.ro, mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS