Controale la Spitalul CF 2 din București după transfuzia de sânge greșită de la începutul lunii

Astăzi expiră termenul de 15 zile pe care conducerea Spitalului CF 2 l-a primit pentru remedierea condițiilor în vederea autorizării unității de transfuzii. Direcția Sanitară a constatat că unitatea de transfuzii a spitalului nu are autorizație de funcționare după ce unei femei de 39 de ani, bolnavă de cancer, i s-a făcut o transfuzie cu o grupă greșită de sânge.

Pacienta căreia i s-a făcut o transfuzie greșită de sânge a fost transferată în stare gravă la Spitalul Universitar. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu.în prezent, starea femeii este mult mai bună.

La începutul lunii, inspectorii sanitari au amendat Spitalul CF 2 cu 30.000 de lei. Asistenta care a administrat altă grupă de sânge a fost și ea amendată cu 700 de lei.

Totodată, Colegiul Medicilor a început o anchetă, existând suspiciuni că că în incidentul de la CF 2 a fost implicat și un medic. În plus, Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 a deschis, la 1 august, un dosar penal in rem în care se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Potrivit Ministerului Sănătății, o treime dintre centrele de transfuzii din unităţile medicale din ţară nu au autorizaţie de funcţionare. Mai precis 142 din cele 380.
spitalul-cf-2

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS