Confidenţialitate

Controale la Poliția Capitalei, după declarațiile făcute de comisarul şef Marius Andrei | AUDIO

Control la Poliţia Capitalei, după ce Şeful Serviciului Grupări Infracţionale Violente a declarat la mai multe posturi de televiziune se fac presiuni asupra structuri sale. Scopul ar fi acela de a nu ancheta Clanurile din Bucureşti.

Într-un interviu pentru postul B1TV, comisarul şef Marius Andrei a declarat cu subiect şi predicat că structurii pe care o conduce, i s-a interzis să mai colaboreze cu DIICOT. În plus, oamenii pe care îi are în subordine ar fi primit mult mai multe lucruri de făcut, chestiune care le-a îngreunat şi mai mult activitatea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marius Andrei mai spune că anumite anchete au fost oprite de pe o zi pe alta, fără nicio explicaţie, şi că poliţiştii care au continuat să îşi facă treaba au fost cercetaţi de către conducerea Poliţiei Capitale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acesta a mai declarat că din cauza presiunilor interne , o treime dintre cei care lucrau la Serviciului Grupări Infracţionale Violente s-au transferat la alte structuri. În urma interviurilor acordate de comisarul Marius Andrei, Ministerul de Interne a trimis corpul de Control la Poliţia Capitalei pentru a verifica informaţiile apărute în presă.

COMUNICATUL DE PRESĂ TRANSMIS DE MAI, VINERI

Ministrul Ion Marcel Vela a dispus efectuarea unui control la Poliția Capitalei

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public după difuzarea la un post de televiziune a unui interviu cu șeful Serviciului Grupări Infracționale Violente din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a dispus Corpului de Control efectuarea de îndată a unui control la Poliția Capitalei pentru a verifica veridicitatea datelor prezentate și pentru a dispune, în cel mai scurt timp, măsurile legale care se impun.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne și-a asumat în mod public ca principale obiective în perioada următoare destructurarea grupărilor infracționale și tragerea la răspundere penală a membrilor acestora.

Totodată, precizăm că NU vor fi tolerate niciun fel de abateri sau imixtiuni în activitatea structurilor MAI implicate în combaterea criminalității organizate.