Controale la Muzeul Țăranului Român

Corpul de control al premierului verifică modul de organizare a concursului pentru ocuparea postului de director al Muzeului Țăranului Român din București. Instituția culturală este condusă în prezent de Virgil Nițulescu. Însă, acesta este contestat atât de angajați ai muzeului, cât și de personalități culturale.

Pentru şefia instituţiei culturale au fost organizate două concursuri: primul – câştigat de antropologul Vintilă Mihăilescu, a fost casat în urma unei contestataţii depuse de Virgil Niţulescu. Acesta din urmă a fost declarat câştigător după al doilea concurs.

Aproximativ 100 de reprezentanți ai societății civile – între care Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu, Ștefan Agopian și Theodor Paleologu – precum și angajați ai muzeului i-au adresat, luni, o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloș în care reclamă „managementul impropriu” de la Muzeul Țăranului Român.

În petiție se arată că performanța și profesionalismul lui Virgil Niţulescu au fost deja evaluate ca nesatisfăcătoare de către Ministerul Culturii, încă din anul 2014, ceea ce a condus la demiterea sa din funcție în 2015, prin ordin al Ministrului Culturii de la acea vreme.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS