Confidenţialitate

Controale la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului din Sectorul 4 după acuzațiile de abuz sexual asupra mai multor minore | AUDIO

Ministrul Familiei a decis să trimită Corpul de Control în urma acuzațiilor că mai multe minore dintr-un centru de tip familial din sector ar fi fost abuzate sexuale în apartamente care ar aparţine DGASPC.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acuzațiile privid existența unei rețele de prostituție la un centru familial din sectorul 4 au fost făcute de un fost șef al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului. Rețeaua ar fi fost condusă de un de un angajat al DGASPC.

Minorele erau abuzate în apartamente care aparțieanu Direcției din Sectorul 4. Primăria, în subordinea în care se află DGASPC, susține că a sesizat poliția încă din decembrie, iar un dosar se află acum în lucru la DIICOT.

În urma acuzațiilor din spațiul public, au început mai multe controale la Direcția de Asistență Socială din Sectorul 4

Ministrul Familiei, Natalia Intotero: „În cursul dimineții de azi, o echipă mixtă – doi colegi Corp Control de la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și de asemenea doi colegi de la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, tot Corp Control, au ajuns la centrul respectiv și au început să facă verificările. Vreau să spun foarte răspicat: nu vom tolera, cum nu am tolerat nici până în momentul de față orice abatere din partea angajaților”.

Suspiciunile din Capitală vin după cazul șocant de la Mehedinți în care mai mulți copii au fost abuzați sexual de angajați ai DGASPC.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Vișinel Bălan reclamă că mai multe fete dintr-un centru de tip familial din sectorul 4 au fost violate și abuzate sexual în apartamente care ar aparține de DGASPC | AUDIO