Confidenţialitate

Vișinel Bălan reclamă că mai multe fete dintr-un centru de tip familial din sectorul 4 au fost violate și abuzate sexual în apartamente care ar aparține de DGASPC | AUDIO

Fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Vișinel Bălan, reclamă că mai multe fete care provin dintr-un centru de tip familial din sectorul 4 ar fi fost violate şi abuzate sexual în apartamente care ar aparţine DGASPC. Într-o postare pe Facebook, el a cerut primarului sectorului 4 si Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 4 să ia masuri. Deja exista o plângere la Poliție și DIICOT.

Vişinel Bălan reclamă existenţa unei reţele de prostituţie la centrul Cavalerii din Sector 4, care ar fi condusă de un angajat al DGASPC

Fostul vicepreședinte al DGASPC susţine și că angajatul ar fi fost pontat mai bine de 4 ani deşi acesta nu a trecut pe la muncă. Copiii abandonaţi sunt ţintele directe ale abuzurilor sexuale”, a scris – pe Facebook fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, care a cerut intervenția imediată a premierului Marcel Ciolacu.

Într-o primă reacție, edilul sectorului 4, Daniel Baluță, spune că a înaintat încă din decembrie anul trecut o sesizare către Secția 15 Poliție, în urma unor sesizări primite din interiorul DGASPC Sector 4, dar și din partea unor reprezentanți ai societății civile.

Ulterior, plângerea a fost direcționată către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) pentru investigarea situației semnalate și pentru luarea măsurilor legale în regim de urgență.

Acest nou caz vine după ce zilele trecute s-a aflat că 7 minori de la o școală specială din Drobeta Turnu Severin au fost agresați sexual de un instructor și de un paznic, care-i ademeneau cu bani și diverse cadouri. Cei doi au fost arestați preventiv pentru viol și abuz sexual.

Mesajul lui Vișinel Bălan

„UPDATE: Primarul Bălută a luat primele măsuri cu privire la situația semnată!

‼Rețea de prostituție la centrul cavalerii din Sector 4?‼
📢 Cer Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 4 să acționeze imediat!

👎 Președintele Petru Rareș Achiriloaie și Vicepreședintele Nicolae Gorunescu de la AuAutoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopțieu fac nimic pentru acești copii abandonați. Solicit prim-ministrului MaMarcel CiolacuGuGuvernul Românieiă intervină imediat. Asistăm la un fenomen fără precedent după azilele groazei.

❗️Avem suspiciuni grave de rețea de prostituție condusă de un angajat D.G.A.S.P.C., totodată un angajat a fost pontat mai bine de 4 ani deși acesta nu a trecut pe la muncă.

👧 Mai multe minore ar fi fost violate și abuzate sexual în apartamentele gestionate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4.

🏠 Suspectăm existența unei rețele de prostituție în căsuța de tip familial Cavalerie.

🙇‍♂️ Copiii abandonați sunt țintele directe ale abuzurilor sexuale!”, scrie Vișinel Bălan pe Facebook.

Comunicatul transmis de Primăria Sectorului 4

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la o serie de suspiciuni rezonabile privind presupuse fapte ilegale în care ar fi implicați minori aflați sub supravegherea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 (DGASPC), facem următoarele precizări:

Autoritatea locală a înaintat, încă din luna decembrie 2023, o sesizare către Secția 15 Poliție care, ulterior, a fost direcționată către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) pentru investigarea situației semnalate și pentru dispunerea măsurilor legale în regim de urgență.

Demersul a fost efectuat ca urmare a unor sesizări primite din interiorul DGASPC Sector 4, dar și din partea unor reprezentanți ai societății civile, în cadrul parteneriatului realizat cu autoritatea locală, pentru a preveni și a identifica situații cu potențial de risc la care ar putea fi expuși minorii aflați sub supraveghere.

În continuare, autoritatea locală a Sectorului 4 se află în contact permanent cu instituțiile competente, cărora le oferă tot sprijinul, astfel încât ancheta penală aflată în curs de desfășurare să fie finalizată în cel mai scurt timp posibil”, transmite Primăria Sectorului 4.

119, numărul unic național pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare sau exploatare a copilului

Pentru a sesiza cazurile de abuz, neglijare și exploatare a copilului, sau dacă sunteți martorul unei agresiuni împotriva unui minor, puteți apela gratuit numărul unic național 119.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cazul de viol al jurnalistei Adina Florea. Andrada Cilibiu, Centrul FILIA: „Fapta de viol nu este anulată de faptul că cei doi au întreținut relații sexuale consensuale înainte sau ulterior” | VIDEO