Confidenţialitate

Controale ANSVSA pentru prevenirea apariţiei pestei porcine africane

Toate aeroporturile şi porturile fluviale şi maritime în care acostează nave destinate transportului internaţional de pasageri şi mărfuri vor fi verificate, în acest sfârşit de săptămână, de către inspectorii sanitar veterinari.
Acţiunea vrea să prevină apariţia pestei porcine africane, după ce Comisia Europeană a trimis notificări cu privire la apariţia de noi focare în Cehia, Estonia, Lituania, Polonia, Belarus, Rusia şi Ucraina.
O atenţie deosebită va fi acordată verificării mijloacelor de transport care sosesc sau care au tranzitat ţările în care au evoluat focarele de pestă porcină.
ANSVSA a solicitat reţelelor de benzinării, precum şi aeroporturilor, să îşi intensifice acţiunile de salubrizare a spaţiilor destinate depozitării reziduurilor alimentare şi colectarea acestora.
Autorităţile din cadrul Direcţiilor Sanitar Veterinare din cele opt judeţe riverane, pe Nord şi pe Est sunt în alertă , la fel și punctele vamale, pentru a face un control cât se poate de eficient al bagajelor călătorilor.