Confidenţialitate

Controale ale Corpului de Control al premierului la Loteria Română, RA-PPS și în spitalele unde au fost internați răniții din Colectiv

Corpul de Control al premierului face mai multe verificări în această perioadă: sunt vizate între altele Loteria Română, Regia Patrimoniului de Stat și Compania Aeroporturi București.

Controale au loc și la Departamentul pentru Situații de Urgență, dar și în spitalele în care au fost internați răniții din Colectiv.

La RA-PPS –  Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat –  Corpul de Control verifică, între altele, dacă imobilele din domeniul privat al statului au fost vândute în mod legal.

Alte proprietați au fost închiriate unor partide politice sau misiuni diplomatice.  Și aceste activități sunt verificate.

La Loteria Română, inspectorii se vor interesa de modul cum este organizată instituția, iar la Departamentul pentru Situații de Urgență se fac verificări privind  gestionarea situațiilor de urgență și cum intervin cei de la Salvamont.

Corpul de Control al premierului merge și la spitalele unde au fost internate victimele din Colectiv pentru a vedea dacă Planul Alb de intervenție a fost respectat.

În fine, la Compania Națională „Aeroporturi București” se verifică modul în care au fost realizate investițiile pentru modernizarea infrastructurii.