Confidenţialitate

Contribuțiile la Pilonul II vor crește din 2024. Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență ce prevede majorarea | AUDIO

Contribuţiile la fondurile private de pensii  – Pilonul II – vor creşte după ce Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă în acest sens. Este vorba de o creștere de 1 procent, a anunţat Ministrul Muncii, Marius Budăi.

Măsura este inclusă în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care prevede, totodată, ca termen de adoptare, data de 31 martie 2022.

„S-a aprobat Odronanța de Urgență cu aprobarea transferului procentului pe care îl transferăm către Pilonul II de pensie, începând cu 1 ianuarie 2024, la 4,75%. Astfel, Ministerul Muncii, prin Guvern, a îndeplinit practic și ultimul jalon care nu era ieșit din Ministerul Muncii pentru că mai avem un proiect de lege care a fost aprobat în Guvern și este dus în Parlament, proiectul de lege privind prestatorul casnic, a trecut recent de Senat și luni va intra în dezbatere și la Camera Deputaților.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Doar 780.000 de români îşi verifică online contul personal de pensie privată obligatorie (Pilonul II) – adică 10% din numărul total de 7,8 milioane de persoane.

Sunt datele Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat, care amintește: cei 7 administratori de pensii private permit consultarea conturilor pe internet.

Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat desfășoară în prezent o amplă campanie naţională de informare pentru ca tot mai multe persoane să-și verifice conturile de pensie Pilonul II.

Informații sunt disponibile pe site-ul apapr.roOdată înscriși în platformă, în termen de 10 zile veți fi contactat de către administratorul fondului de pensii la care sunteți participant. Dacă în acest termen administratorul nu v-a contactat, puteți să reveniti la adresa de email a ASF, office@asfromania.ro.

Citește și: Guvernul va adopta vineri OUG privind plafonarea pe un an a prețurilor la energie și gaze naturale | AUDIO