Confidenţialitate

Continuă să sosească personal și echipamente militare americane la Baza de la Mihail Kogălniceanu

Aproape 2000 de militari NATO cantonați la Mihail Kogălniceanu vor contribui, conform MApN, la creșterea sentimentului de siguranță al cetățenilor României.

Cu detalii, corespondenta Europa FM, Ghiulfer Predescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După sosirea, vineri, la Mihail Kogălniceanu,  a sute de militari americani și a 18 trailere cu tehnică de luptă, întâmpinați de președintele Klaus Iohnnnis și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, operațiunile de transport au continuat.

Oficialii anunțaseră că aproximativ 1000 de militari americani vor fi repoziţionaţi din Germania în România.

Însă nici partea română nici Pentagonul nu au furnizat date referitoare la deplasarea diferitelor coloane și nici la numărul de mijloace tehnice sau persoane transportate.

Sâmbătă seara la Mihail Kogălniceanu au aterizat două avioane militare ale Forțelor aeriene ale SUA, iar duminică dimineață, pe cale rutieră, a mai ajuns un convoi de trailere cu tehnică militară. Reprezentanți ai MApN au declarat pentru Europa Fm că timp de câteva zile la Mihail Kogălniceanu vor continua să ajungă militari ai  Batalionului de infanterie al Regimentului 2 Cavalerie.

Este vorba de Detasamentul Task Force Cougar care va acționa sub comanda Corpului 5 al SUA.

Unii vin cu autocarele, alții cu avioanele. Plus echipamente militare și de logistică.

Misiunea principală a Detașamentului american va consta în antrenamente și activități în comun cu militarii români.

Acestea vor avea loc atât la Mihail Kogălniceanu, unde se efectuează misiuni de poliției aeriană împreună cu militari italieni și germani, cât și la Baza aeriană de la Borcea unde militari americani, cu 12 aeronave, se antrenează cu militarii și aeronavele F-16 Falcon ale Forțelor Aeriene Române.