Confidenţialitate

Pentru a 7-a zi la rând, aglomerație la Nădlac 1

Este aglomerație pentru cea de-a 7-a zi consecutiv la Nădlac 1. În acest moment se așteaptă 180 de minute la ieșirea din România și 110 la intrare.

Și la Borș este aglomerat – 90 de minute ieșire și 40 de minute intrare.

În celealte puncte de trecere a frontierei deschise pe granița cu Ungaria se așteaptă cel mult 20 de minute.

La Nădlac s-a aflat și noul șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, chestorul Liviu Bute.

Comparativ cu weekendul trecut, când la Nădlac se aștepta chiar și opt ore, timpii sunt în scădere, dar comparativ cu faptul că de ieri sunt deschise 10 puncte pe frontiera cu Ungaria, timpii sunt tot mari.

La Nădlac 1 sunt deschise 16 căi de intrare în țară: 7 la tonete și 9 stații mobile, plus 5 căi de ieșire.

În ultimele 24 de ore, prin Nădlac 1, au intrat în România aproximativ 4.200 de persoane și au ieşit 3.200.

Cifrele sunt similare cu cele înregistrate în ultima săptămână.

Pe la Borș au intrat 4300 persoane și au ieșit 4.500.

Cauzele aglomerației sunt aceleași: oameni mulți și triajul epidemiologic, la intrarea în România și controalele amănunțite ale autorităților ungare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, la ieșirea din țară.

Toate acestea cresc timpii de control de la 30 de secunde, la 10 minute pentru fiecare persoană.

Cu începere de joi, la frotiera cu Ungaria sunt deschise 10 puncte de trecere a frontierei: Petea și Urziceni – judeţul Satu Mare, Valea lui Mihai – judeţul Bihor, Borş și Salonta – judeţul Bihor, Vărșand, Turnu, P.T.F. Nădlac I și Nădlac II – judeţul Arad și P.T.F. Cenad – judeţul Timiş.

Dacă românii care intră în țară venind din Ungaria sunt dirijați pe anumite culoare aprobați de autoritățile de la Budapesta, cei care ies pot alege oricare dintre punctele deschise, cu o singură excepție Nădlac 2, unde traficul mașinilor mici poate fi suspendat în orice moment pentru a da prioritate camioanelor care transportă mărfuri.

Poliția de frontieră recomandă șoferilor să consulte aplicația de trafic de pe pagina de internet a instituției, la adresa politiadefrontiera.ro.