Containere pe post de locuințe în Slatina

Primăria Slatina a cumpărat 22 de containere care vor fi transformate în locuințe pentru cei care nu au case. Autoritățile spun că este mult mai ieftin să cumpere aceste „module” decât să construiască blocuri.

Peste 600 de slătineni așteaptă de ani de zile o locuință, au depus cereri, dar autoritățile n-au avut spații și nici bani să construiască blocuri sau alte locuințe, spune viceprimarul Slatinei, Claudiu Stăncioiu.

„Primăria Slatina a achiziționat un număr de 22 de locuințe de tip modular. Au sosit 16, mai sunt în curs de livrare un număr de șase. Sunt pentru solicitanții de acest tip de locuință. Avem în jur de 600 de cereri. Este foarte scump să construim locuințe, iar acest tip de locuințe poate fi relocat în funcție de terenul disponibil. După ce sunt toate livrate, urmează să le legăm la utilități și să le dăm spre acest folosință”, a declarat Claudiu Stăncioiu, viceprimarul Slatinei.

Nu toți cei care au cerut locuințe vor primi. Autoritățile anunță că o comisie va analiza fiecare dosar în parte, iar prioritate vor avea cei care au copii și o situație dificilă.

Localnicii spun că se mulțumesc și cu aceste containere, numai să aibă o casă.

„Sunt condiţii. Eu chiar nu am casă. Am depus de cinci ani de zile şi nici în ziua de azi nu mi-a dat”, a spus unul dintre solicitanții unei locuințe sociale.

Pentru cele 22 de locuințe modulare, autoritățile au plătit aproximativ 600.000 lei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS