Confidenţialitate

Consumul de carne ar trebui să scadă de cinci ori mai repede pentru a atinge obiectivele climatice, spun specialiștii. O treime din mâncare se pierde

Recomandarea de a mânca maximum echivalentul a doi burgeri pe săptămână nu vine din partea nutriționiștilor, cum s-ar putea crede, ci a specialitilor de mediu. Un studiu realizat de World Resources Institute arată că, în țările dezvoltate, consumul de carne ar trebui să scadă pentru a reduce poluarea și schimbările climatic. Aceasta nu e, însă, singura măsură.

Autorii studiului au analizat 40 de indicatori. Mulți dintre ei arată că planeta nu merge în direcția bună.

Un astfel de indicator îl reprezintă extinderea folosirii mașinii personale, în dauna altor mijloace de transport.

Cercetătorii recomandă ca transportul public să se extindă de șase ori mai repede decât rata actuală, în același timp cu reducerea utilizării mașinii personale.

Risipa de alimente contribuie și ea la schimbările climatic. O treime din mâncare se pierde între fermă și furculiță

O recomandare importantă: consumul de carne ar trebui să scadă de cinci ori mai repede pentru a atinge obiectivele climatice pentru 2030.

Alte măsuri propuse de autorii raportului ar fi: reducerea prețului la proteine alternative noi, cum ar fi carnea așa-zis vegetală, din insecte, precum și cea sintetică.

Foto: Shutterstock

Citește și: Misiunea Verde, cu Mona Nicolici | Studiu: Tinerii de la oraș sunt nemulțumiți de poluare, dar nu ar renunța la mașini în favoarea mijloacelor de transport în comun | Audio