Confidenţialitate

EXCLUSIV Constantin Degeratu critică autoritățile pentru că nu au investit în apărare: ”Nu băgăm bani în fiare care ruginesc”

”Nu băgăm bani în fiare care ruginesc” – fostul șef al Statului Major General al Armatei, Constantin Degeratu, îi critică pe mai-marii țării că nu au investiti și nici nu investesc suficient în apărare.

Invitat la Interviurile Europa FM, generalul spune că niciun Guvern al României nu a luat în serios amenințările venite din exterior și nu a considerat necesară alocarea de bani pentru înarmare.

Chiar dacă România începe acum să investească,  e târziu, crede Constantin Degeratu.

S-a mers clar de la început că nu există pericol militar la adresa României, din acel moment nu mai este nicio discuție.  Atunci au fost acele declarații, inclusiv ale premierului de atunci – domnul   Tăriceanu: ”nu bag bani în fiare care ruginesc”. Adică, această idee că nu are rost să cheltuim  bani pentru înarmare că oricum fiarele ruginesc.  Nu s-a înțeles că armata este, în același timp, o poliță RCA și, în același timp, o poliță CASCO. NATO fiind, suplimentar, CASCO (…) Dacă nu ne apărăm noi, nu ne apără nimeni”, a spus Constantin Degeratu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Rusia reprezintă o amenințare reală la adresa Uniunii Europene, iar țările membre par să ignore acest pericol, mai spune generalul Constantin Degeratu.

”Noi chiar credem că nu este pericol, noi nația română, de vreme ce niciun partid politic nu și-a asumat vreun program de apărare a României, niciun partid politic.  Deci este o problemă de paralizie a instinctului național de supraviețuire”, a adăugat fostul șef al Statului Major General al Armatei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.