Confidenţialitate

Constanța: Zona peninsulară a devenit pietonală. Doar rezindenții mai au dreptul să parcheze în zonă | AUDIO

Constănțenii care locuiesc în Centrul Vechi al orașului sunt în pragul revoltei. Din 15 noiembrie, conform hotărârii consilierilor locali, zona peninsulară a Constanței a devenit pietonală. In cartier s-au pus bariere, accesul mașinilor este interzis. Cei mai afectați sunt comercianții care susțin că din cauza restricțiilor ce circulație, li s-au blocat afacerile.

În Centrul Vechi al Constanței sunt lăsați doar rezidenții, dar având drept de parcare pentru o singură mașină. În rest, toată lumea parchează în afara zonei, la distanțe mari, fapt ce îi nemulțumește mai ales pe comercianți.  Gabriela Neagu managerul unu restaurant din Piața Ovidiu:

„Cerem cel puțin două căi de acces și parcări. Noi fiind afectați oricum și de certificatul verde, acum, aceste restricții de circulație  ne-au blocat total”.

Unii locuitori ai cartierului sunt mulțumiți:

„Foarte bine că au oprit mașinile. Ne-au zăpăcit cu mașinile. Nici mie nu imi convine că nu pot să mai vină copii pe la mine cu mașina, dar e mult mai multă liniște”.

Propunerea de suspendare a Regulamentului de acces în Centrul Vechi, venită din partea locuitorilor și a comercianților  din zonă, a fost respinsă în Consiliul Local Municipal. Primarul Vergil Chița spune că regulamentul va fi aplicat in continuare:

„Cu bună credință vom vedea ce trebuie îmbunătățit, vom fi deschiși la toate sugestiile pe care le vom primi, le vom analiza, evident, fără a-i altera spiritul și finalitatea, și-l vom modifica”.

Regulamentul a fost atacat în instanță, inclusiv de către Arhiepiscopia Tomisului, iar avocatii constănțenilor rezidenți în Centrul Vechi pregătesc notificări pentru organizarea mai multor proteste.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Feri Predescu

Citește și: Gorj: Chirurgul care se ruga la divinitate să-i dea mulți bani și să-l ferească de procurori, acuzat de alte 17 fapte de luare de mită | AUDIO