Confidenţialitate

Gorj: Chirurgul care se ruga la divinitate să-i dea mulți bani și să-l ferească de procurori, acuzat de alte 17 fapte de luare de mită | AUDIO

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj l-au trimis în judecată pe chirurg pentru această luare de mită în formă continuată.

Aflat în arest la domiciliu pentru alte 3 infracțiuni de luare de mită petrecute în urmă cu 6 luni, chirurgul este acuzat acum de alte 17 infracțiuni de mită, săvârșite în ultimul an.

În luna iulie a acestui an, chirurgul Gheorghe Neață a fost ridicat de procurori chiar din Spitalul Județean de Urgentă Târgu-Jiu, acolo unde activa ca medic, fiind prins că cerea bani de la pacienți sau apartinatori pentru a-i opera.

Confirm procurorilor, medicul nu intra în sala de operații până când nu primea banii. Atunci a fost arestat preventiv până în luna septembrie, când judecătorii l-au plasat în arest la domiciliu.

Acum, procurorii au mai putut proba și săvârșirea altor 17 fapte de luare de mită. Acesta solicita sume între 100 și 1.000 de lei pentru fiecare intervenție chirugicală.

Medicul efectua rugăciuni în cabinetul său, în fiecare dimineață, pentru ca Maica Domnului să-i dea mulți bani și să-l ferească de procurori, rugăciuni care au fost consemnate pe interceptările anchetatorilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Gabriela Mladin

Citește și: Vlad Mixich: România nu are o imagină clară despre câte spitale sunt necesare pentru creșterea calității actului medical | AUDIO