Confidenţialitate

Constanța: Viitoarea amenajare a plajelor din Mamaia se va face prin consultarea locuitorilor și a turiștilor

În premieră, atât localnicii cât și turiștii din Constanța, vor fi consultați în privința schimbării schimbarea infățișării plajelor din stațiunea Mamaia. Administrația Națională Apele Române în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România organizează un concurs internațional de soluții pentru viitoarea amenajare a întinderilor de nisip din stațiune. 

Atât constănțenii, cât și turiștii sunt invitați să participe până pe 10 iunie 2022 la completarea unor chestionare electronice care pot fi găsite pe site-ul ministerului Mediului si al Apelor Romane.

Întrebările vor să contureze profilul viitoarei amenajări a plajelor din Mamaia, de la dotările necesare, zone de relaxare, spații pentru copii, porțiuni de vegetație, spații pentru activități nautice, unități de alimentație public, la importanța pe care o are plaja în viața localnicilor și a turiștilor.

În afară de acest demers, vor avea loc și mese rotunde cu operatorii economici și autoritățile de pe litoral.

În urmă cu două luni, ministrul Mediului Tanczos Barna spunea că plajele lărgite din Mamaia au fost intabulate, lotizate și date în chirie operatorilor vechi de plajă.

Tocmai pentru ca în această vară să nu mai iasă scandalurile de anul trecut, când turiștii nu beneficiau de șezlonguri, umbrele și beach baruri pe țărmul mării.

Tanczos Barna speră ca în maximum doi ani să existe un PUZ nou și o amenajare de nivel internaţional a noii plaje din Mamaia.

Detalii despre viitoarea amenajare a Litoralului Mamaia precum și chestionarele pentru localnici și cele pentru turiști le puteți găsi aici.