Confidenţialitate

Constanța: Un milion de euro pentru iluminatul festiv de sărbători

Constanța va fi împodobită, în timpul sărbătorilor de iarnă, cu cel mai costisitor iluminat festiv din ultimii ani.

Suma alocată de primărie este de un milion de euro, mai mare decât la București, Cluj și Sibiu.

Asta în condițiile în care, anul trecut, primarul a refuzat să aloce bani pentru luminițele de sărbători, invocând pandemia – transmite corespondenta Europa FM, Ghiulfer Predescu.

Cinci milioane de lei, fără TVA, este suma alocată de primăria Constanța, după o licitație organizată încă din vară, pentru iluminatul festiv de iarnă. Luminițele de sărbători, care au început deja să fie instalate, vor decora principalele bulevarde, Zona Peninsulară și Piața Ovidiu, precum și parcurile orașului. Sunt fonduri, susține primarul Vergil Chițac::

„De câți bani, atâta pește. Din ce bani, domnule primar, un milion de euro? Din bugetul nostru, din bugetul primăriei. Nu puteau fi folosiți în alt scop? Dar nu s-a pus așa problema. În momentul de față, noi nu avem o problemă de finanțare la primărie.”

În toamna anului trecut primarul Vergil Chițac a refuzat să aloce bani pentru luminițele festive pentru că „sărbătorile sunt umbrite de pandemie așa că mai puține beculețe, mai mult respect pentru priorități„, făcând referire la școli, parcuri, terenuri de sport, spitalul de boli infecțioase. Acum, și-a schimbat părerea:

„Eu am considerat că e bine să trecem, așa, mai mult sau mai puțin, prin depresia asta generată de Covid, într-un mod luminos, așa. Dacă constănțenii vor spune că nu este frumos, și că a fost o risipă, ok, anul viitor nu vom mai face risipa.”.

Constanța va avea și un Târg de Crăciun, care va fi amplasat în Parcul arheologic din spatele primăriei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.