Confidenţialitate

Constanţa: Un elev al Colegiului Mircea cel Bătrân a fost admis la Harvard | AUDIO

Un elev al Colegiului Național Mircea cel Bătrân din Constanța a fost admis, cu bursă integrală, la Universitatea Harvard, cea mai veche și mai prestigioasă din Statele Unite.

Darius Mardaru i-a impresionat pe profesorii de la Harvard cu multiplele sale medalii de aur la olimpiadele internaționale. Plecat de la o școală de cartier, Darius a studiat apoi la Mircea cel Bătrân, prestigiosul colegiu constănțean. Visul lui era să ajungă la Harvard.

„Auzeam de elevii mai mari care erau olimpici internaționali. Chiar îi priveam cu venerație pentru că discutau așa înflăcărat despre pasiunea lor, dar și de încercările pe care le aveau acum pentru că venea momentul să aplice, să plece în străinătate”, povestește elevul.

Darius Mardaru a fost acceptat și la Universitatea Columbia din New York, unde au fost 60.000 de aplicanţi. Elevul a ales însă Harvard, care, pentru el, reprezintă tot ce și-ar fi putut dori vreodată: elita mondială. Nu mai are răbdare. Abia așteaptă să exploreze cursurile universității în care va învăța să devină om de știință.

„Am studiat catalogul de cursuri de la Harvard și Științele pământului sunt enorm de multe oportunități. Mi-a atras atenția un curs de științe planetare care explorează științele pâmântului în cosmos”.

Pe viitor, Darius își dorește să se specializeze și în știinţele planetare asociate  cu chimie, dar îi surâd și neuroștiinţele, biochimia și biologia moleculară. El nu exclude nici  specializări interdisciplinare, cum ar fi geobiologia, geochimia sau paleobiologia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu