Confidenţialitate

Constanța trece în scenariul galben. Restaurantele, sălile de spectacol și de cinema vor funcționa la o capacitate de 30%

Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Pentru a aproba mai multe măsuri de relaxare, autoritățile constănțene au așteptat ca incidența pe întregul județ să scadă sub pragul de 1,5 la mia de locuitori.

Așa se explică și de ce în minivacanța de Paște, pe litoral, distracțiile au fost interzise după ora 22.00 chiar și în aer liber. Prefectul de Constanța, Silviu Coșa explică:

„La nivelul județului nostru este o mobilitate ridicată, așa încât, până în momentul de față, încadrarea unitară în funcție de rata județului era modalitatea optimă de a proteja localitățile mai mici, care riscau să dezvolte o rată mai mare”. 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a votat astfel încadrarea a 60 de localități din județ în scenariul verde. Apoi, nouă localități, între care Constanța și  Năvodari, au intrat în scenariul galben:

„Ne aflăm pe un trend bun, încurajator, de natură să ne inducă optimism, inclusiv în ceea ce privește sezonul estival. Insă pentru aceasta, trebuie să fim în continuare precauți și, în primul rând, trebuie să recurgem la vaccinare”. 

O singură localitate, Dumbrăveni, rămâne în scenariul roșu, cu o incidență de 5,78 cazuri la mia de locuitori. Măsurile au intrat în vigoare la miezul nopții și vor fi valabile pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

  • Ghiulfer Predescu