Constanța și Tulcea, cele mai afectate de secetă. Diferențe semnificative între județe vecine | AUDIO

Județele Constanța și Tulcea sunt cele mai afectate de secetă, arată datele centralizate până acum de Ministerul Agriculturii.

Sunt date parțiale, care se referă la 1,3 milioane de hectare verificate, adică aproape jumătate din cele 2,9 milioane de hectare însămânțate în toamnă.

Ministrul Agriculturii Adrian Oros a făcut un nou apel al vigilența echipelor de constatare a pagubelor, dar și la buna credință a fermierilor să raporteze corect suprafețele calamitate, astfel încât să primească despăgubiri de stat doar cei care au fost afectați cu adevărat de secetă.

„Județele cele mai calamitate sunt Constanța cu 329 mii ha, Tulcea cu 122 mii ha, Botoșani, Ialomița și Buzău cu 69 de mii ha. Sunt diferențe semnificative, și o să le verificăm, între județe vecine cu regim de relief și de precipitații asemănător. Diferențe foarte mari”, spune Oros.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ceea ce privește irigațiile, ministrul Agriculturii a precizat că a fost pornită o stație de irigații la Sultana, județul Călărași care va deservi o suprafață de 20 de mii de hectare, iar o altă stație, la Făurei, a fost reparată și urmează să fie pusă în funcțiune pentru a iriga alte 40 de mii de hectare de teren agricol.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS