Confidenţialitate

Botoșani: Primăria orașului Flămânzi reduce programul de iluminat public după ce facturile la curent au crescut de 4 ori | AUDIO

Primăria oraşului Flămânzi din judeţul Botoşani e nevoită să reducă programul de iluminat public. Străzile vor fi iluminate doar între orele 23:00 și 4:00 după ce facturile la curent au crescut de patru ori.

În decembrie anul trecut, factura pentru energie electrică primita de Primăria Flămânzi a fost de 59.000 de lei, în condiţiile în care în ianuarie 2021 cheltuielile pentru electricitate au fost de doar 14.000 de lei.

Primarul Dan Oloeriu spune că administrația alocase o anumită sumă de bani în buget, dar, când au venit facturile, a fost nevoie de rectificări serioase pentru a le putea acoperi și orice alte investiții au fost abandonate.

Pe lângă facturile pentru iluminatul public, Primăria trebuie să acopere şi costurile cu energia pentru toate unităţile publice din subordinea sa. Edilul din Flămânzi caută acum soluţii alternative pentru a evita facturile mari. Iar una dintre idei ar fi construirea unui parc de panouri fotovoltaice pe circa zece hectare.

Sursa foto: Unsplash / Alexander Jawfox

Citește și: Virgil Popescu rămâne ministrul Energiei. Moțiunea împotriva sa a fost respinsă de deputați | AUDIO

Autor: Adriana Sârbu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.