CONSTANȚA: Şase pui de delfin, găsiţi morţi pe o plajă din Năvodari

Şase pui de delfin au fost găsiţi morţi pe o plajă din Năvodari, ei aflându-se în stare de descompunere, iar specialiştii consideră că aceştia au murit după ce au eşuat în plasele pescăreşti

Potrivit unui comunicat al ONG Mare Nostrum, echipa organizaţiei neguvernamentale a fost sesizată, joi după-amiază, de către un constănţean despre faptul că plaja din zona campingului Lebăda, din Năvodari, se află mai mulţi delfini morţi.

Specialiştii s-au deplasat la faţa locului şi au găsit şase pui de delfin, din specia marsuin, aflaţi la o distanţă de 100-200 de metri unul de celălalt şi aflându-se în stare de descompunere.

Echipa ONG Mare Nostrum a stabilit, din primele cercetări, cei şase pui de delfini au murit din cauza plaselor pescăreşti în care aceştia au rămas prinşi şi s-au înecat.

Reprezentanţii  Mare Nostrum trag un semnal de alarmă că marsuinii sunt o specie pe cale de dispariţie.

”Pentru mulţi, poate că aceşti şase delfini eşuaţi nu reprezintă un număr mare, dar pentru noi, cei de la ONG Mare Nostrum, reprezintă o cifră alarmantă, în condiţiile în care marsuinii sunt o specie pe cale de dispariţie în Marea Neagră.

Doar luna aceasta am răspuns la 19 apeluri de urgenţă cu privire la cetacee eşuate, toate fiind cazuri în care nu am mai putut face nimic în afară de a constata cauza decesului. Nu este normal şi noi, singuri, ca şi ONG, fără susţinerea partenerilor sau a comunităţii, nu putem face mult în acest sens”, a afirmat Marian Paiu, coordonator proiect ONG Mare Nostrum.

Reprezentanţii organizației vor ridica din nou acestă problemă în cadrul mesei rotunde a Consiliului Consultativ pentru Marea Neagră, în speranţa că autorităţile abilitate vor lua măsuri în ceea ce priveşte pescuitul în prohibiţie şi utilizarea plaselor pescăreşti.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS