CONSTANȚA: Șase persoane arestate pentru cămătărie și șantaj

Cămătărie, șantaj, înșelăciune, sunt faptele pentru care șase persoane din Constanța au fost reținute și reținute.

Început, inițial de polițiștii Serviciului Investigații Criminale, cazul a fost preluat ulterior de procurorii DNA Constanța, după ce anchetatorii au realizat că prejudiciul depășește 200.000 de euro, transmite corespondentul Europa FM, Ghiulfer Predescu

Șase constănțeni cu vârste cuprinse între 29 și 57 de ani din Piața Chiliei, membri ai cunoscutului clan Săceanu, au fost reținuți de procurorii anticorupție în urma a 22 de percheziții efectuate de polițiștii de la Investigații Criminale.

Potrivit DNA, cei șase inculpați au constituit un grup infracțional organizat specializat în cămătărie, șantaj și înșelăciune.

Perioada probata de procurori și polițiști este, pentru intervalul 2014-2017, dar în Constanța se știe că membrii clanului Săceanu, din care trei au fost reținuți în acest caz, se ocupă de zeci de ani cu cămătăria și jocurile de noroc. Mai exact barbut.

Cu toții au fost cercetați dea lungul anilor. În acest dosar, inculpații au constrâns mai mulți oameni de afaceri (martori în cauză), pentru a-i obliga să plătească peste 40.000 de euro, ceruți în schimbul unor împrumuturi infime. Cu dobânzi substanțiale.

Plus că inculpații au organizat jocuri de noroc trucate în urma cărora o persoană, din lumea interlopa a Constantei, a pierdut 200.000 de euro. Deși le era prieten.

Păgubitul s-a dus la Poliție și i-a reclamat. Cei șase suspecti au fost deferiți Tribunalului Constanța cu propunerea de arestare preventivă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS