Confidenţialitate

Constanța: Foștii primari Radu Mazăre și Decebal Făgădău, trimiși în judecată de DNA

Procurorii DNA Constanța au dispus, miercuri, trimiterea în judecată, în stare de libertate, pentru Radu Mazăre și Decebal Fădăgău, alături de alți funcționari din cadrul Primăriei Constanța, cercetați pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.

Aceștia sunt acuzați că, în cursul anului 2013, ar fi reautorizat, în mod nelegal, construirea unui imobil de lux deja ridicat în proporție de 95% pe plaja din Mamaia, pentru care anterior, autorizația de construire inițială fusese anulată definitiv și irevocabil de instanța civilă.

Potrivit procurorilor, nu s-ar fi respectat interdicția de a construi în interiorul zonei de protecție, iar amplasarea imobilului ar fi situată în zona benzii litorale a Mării Negre, în cuprinsul căreia sunt interzise orice fel de construcții definitive.

„Primăria municipiului Constanța și societatea constructoare au fost date în judecată de o altă societate comercială care deținea o construcție în imediata vecinătate a noului imobil, cerând anularea autorizației de construire. Prin decizia civilă definitivă pronunțată de Curtea de Apel Constanța în anul 2012, autorizația de construire emisă de Primăria municipiului Constanța a fost desființată”, se arată în comunicatul DNA Constanța.

Societatea care a dat în judecată Primăria Constanța a cerut în 2013 demolarea imobilului de lux, precum și obligarea Primăriei municipiului Constanța de a emite actul administrativ de desființare a lucrărilor ce fuseseră executate în baza autorizației anulate.

În anul 2016,  Tribunalul Constanța a dispus anularea autorizației de construire emisă la data de 03 septembrie 2013 de Primăria Municipiului Constanța, însă decizia a fost anulată ulterior, ca urmare a faptului că părțile au ajuns la o înțelegere amiabilă.