Confidenţialitate

Constanța: Ploile torențiale au făcut ravagii azi noapte

A fost cod portocaliu de ploi în județul Constanța, iar ploile torențiale au provocat pagube mari. Cantitatea de precipitaţii căzută în cursul nopţii a fost de aproximativ 45 de litri pe metrul pătrat.

Zeci de case au fost inundate, la fel  și 33 de străzi, iar traficul a fost blocat pe unele străzi din municipiul Constanţa, Năvodari şi Corbu, din cauza faptului că nu face față canalizarea. Multe persoane au rămas blocate în autoturisme cuprinse se apă, unele au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Cele mai multe reclamații au fost făcute pentru zonele Faleză Nord, Delfinariu, centrul oraşului, cartierul Palas, Poarta 6.

De asemenea, în oraşul Năvodari au fost înregistrate patru reclamaţii de la localnici de pe străzile Midiei, Plopilor şi Şoseaua Constanţa, toate vizând sistemul de canalizare stradal.

Totodată, pe bulevardul 1 Mai, pompierii au ajutat un bărbat imobilizat la pat, căruia îi intrase apă în casă şi îi era frig, el fiind predat unui echipaj SMURD, care l-a transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

În total, 50 de pompieri cu zece autospeciale şi două motopompe au intevenit la inundaţii.

De vremea rea au profitat câțiva tineri care au vrut să jefuiască un magazin din centrul orașului Constanța, dar au fost prinși de polițiști.

La prefectură nu răspunde nimeni, spune corespondentul Europa FM, Ghiulfer Predescu, care a încercat să afle  un bilanț oficial al inundațiilor de azi noapte.

Potrivit meteorologilor, până la ora 15 va mai ploua local în sudul şi în estul ţării, dar numai pe spaţii mici, în estul Moldovei şi în Dobrogea, cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp. În zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali vor fi precipitaţii mixte, în general slabe, iar la peste 1500 m altitudine vor predomina ninsorile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.