CONSTANȚA: Peste 170 de localitati rămase fără curent electric

Codul portocaliu de ninsori viscolite și vânt puternic, ce suflă și cu 85 km/oră, a dat peste cap județele Tulcea și Constanța.

Mai multe drumuri naționale și județene au fost blocate de nămeți, dar și din cauza șoferilor care au ignorat avertismentele meteo și au rămas, astfel, înțepeniți în coloane kilometrice.

Autoritățile au intervenit peste tot unde a fost nevoie de ajutor în situații de urgență, relatează corespondentul Europa FM, Ghiulfer Predescu.

La Tulcea, mai ales, ambulanțele, precedate de utilaje de deszăpezire, au transportat la spital pacienți bolnavi și femei însărcinate.

După amiază, 58 de localități din județul Tulcea erau fără curent electric.

În județul Constanța, autoritățile au închis drumurile județene. 120 de localități au rămas fără energie electrică, 35 fără apă potabilă.

18 școli din sudul județului au suspendat cursurile. Toate porturile maritime și fluviale, Canalul Dunăre Marea Neagră și Bară Sulina sunt închise.

Primul viscol mai puternic, din Dobrogea, lasă în urmă un tablou sinistru: tiruri răsturnate pe carosabil sau în șanțuri, mașini distruse de copacii doborâți de furtună, acoperișuri smulse de vânt, semafoare căzute, stâlpi de electricitate înclinați, cabluri rupte.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS