Confidenţialitate

Constanța: Minorul de 15 ani, cercetat pentru incendierea blocului de 150 de apartamente, ar putea fi plasat în arest la domiciliu | AUDIO

Minorul de 15 ani, principalul suspect în incendierea blocului de 150 apartamente din Constanța ar putea fi eliberat din arestul poliției și plasat în arest la domiciliu. Decizia poate fi însă contestată în 48 de ore de către procurori. Ar fi a doua oară pentru că tot ei obținuseră, imediat după incendiu, arestarea preventivă după ce inițial judecătorii îl arestaseră la domiciliu.

Judecătoria Constanța a admis, luni, o cerere a Parchetul Judecătoriei Constanța și au dispus înlocuirea arestării preventive a lui Andrei, minorul de 15 ani, cercetat pentru incendierea blocului de pe strada Nicoale Grindeanu, cu măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Prin aceeași soluție, băiatul inculpat are obligația de a nu părăsi domiciliul, fără încuviinţarea organelor de anchetă. Pe durata arestului la domiciliu el trebuie să prezinte la Poliției sau instanță ori de câte ori va fi chemat.

Dacă nu respectă măsurile, minorul riscă să fie din nou arestat preventiv. Decizia de arestare la domiciliu poate fi contestată în 48 de ore. Andrei locuiește doar cu mama lui, și nu merge la școală. Reamintim că în noaptea de 16 decembrie 2021, minorul care era impreună cu un amic de 13 ani, a dat foc mai multor recipiente cu substanțe inflamabile, găsite in parcarea subterană a blocului. Au spus că s-au jucat.

Flăcările s-au propagat rapid. Au dus la incendierea totală a 30 de mașini și la distrugerea a 35 de apartamente, afectând toate cele 150 de apartamente din bloc. Cei 250 de locatari încearcă să repare imobilul, sprijiniți de autoritățile locale, de biserică și de către constănțeni care donează bani in contul asociației de proprietari.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Noua Zeelandă și Australia au trimis aeronave de supraveghere în Tonga. Zona rămâne izolată după cutremur și tsunami | AUDIO

Autor: Ghiulfer Predescu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.