CONSTANȚA: Mii de pelerini la Mănăstirea Sf. Apostol Andrei

La 80 de kilometri de Constanța, în apropierea localității Ion Corvin, se află peștera în care, conform tradiției, s-a adăpostit Sfântul Apostol Andrei.

În peştera se află primul altar creştin de pe teritoriul românesc iar în apropiere ţâşneşte un izvor despre care se crede că are puteri tămăduitoare, relatează corespondentul Europa FM, Ghiulfer Predescu.

La Mănăstirea Sf. Apostol Andrei, considerată Betleemul neamului românesc, vin în fiecare an mii de credincioși spre a-l cinsti pe primul apostol al romanilor.

Credincioşi din toate colţurile ţării au stat răbdători la coadă pentru a ajunge la peştera în care s-a rugat pentru prima dată, Sf. Andrei.

Mulți pelerini au venit încă de ieri penstru a se ruga și au dormit în biserica sau în mașinile proprii, iar printre enoriași sunt și tineri.

Cei mai mulţi credincioşi sunt oameni cu probleme de sănătate care se roagă în speranţa unor minuni din partea sfântului.

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de 13 ierarhi din țară și din străinătate, oficiază Liturghia.

Aproape 200 de jandarmi şi poliţişti au fost trimiși să asigure măsurile de ordine, atât în incinta mănăstirii cât şi lângă bazarul cu obiecte bisericeşti din apropiere.

Dispozitivele de ordine, formate din echipe de patrulare pedestră şi auto, precum şi echipele de intervenţie mobile supraveghează manifestările religioase, fără a fi înregistratre incidente.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS