Confidenţialitate

Constanța: Mai multe anchete în cazul incendiului în care o femeie și-a pierdut viața

La Constanța sunt în plină desfășurare mai multe anchete în cazul incendiului în care o femeie, de 56 de ani, și-a pierdut viața. A căzut în gol de la etajul 6, iar anchetatorii încearcă să afle dacă ar fi putut fi salvată.

Parchetul Militar s-a autosesizat și a deschis dosar penal in rem pentru neglijență. Vor fi verificate toate disfunctionalitatile, din momentul apelului până la ajungerea tuturor forțelor și utilajelor de intervenție la locul incendiului. Există suspiciuni asupra raportării timpilor de intervenție în misiune.

Inițial, ISU Dobrogea a informat că autoscara, care fusese adusă de la Detașamentul Palas, aflat la 8 kilometri depărtare, a ajuns după 13 minute la incendiu. Reieșea astfel că femeia, care se agățase de balcon pentru a fugi de flăcări, căzuse în gol cu două minute înainte.

Apoi, au apărut în spațiul public imagini care arătau că autosacara, filmată de la bordul unui autoturism, a ajuns de fapt după 25 de minute de la alertare. Probă recunoscută de anchetatori.

Poate că altul ar fi fost deznodământul dacă autoscara din curtea Detașamentului ISU Constanța, aflat la doar un kilometru de locul incendiului, nu ar fi fost stricată.

Reprezentanții IPJ Constanța au declarat că în cauză s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și distrugere din culpă, iar ancheta a fost preluată de Parchetul Militar.