CONSTANȚA: Incendiul izbucnit la o navă militară a fost stins

Pompierii au reuşit să stingă incendiul izbucnit la dragorul maritim 24 aflat în dana militară a Portului Constanţa.

În urma evenimentului nu s-au înregistrat persoane rănite sau intoxicate cu fum, iar militarii au evacuat muniţia şi armamentul aflate la bordul navei.

Urmează să fie stabilită cauza incendiului şi să fie făcută o evaluare a pagubelor produse.

Potrivit reprezentanţilor Forţelor Navale, luni seara a izbucnit un incendiu la dragorul maritim 24, aflat în dana militară a Portului Constanţa.

Focul s-a manifestat în compartimentul maşini al navei.

Pentru stingerea incendiului au acţionat atât militari aflaţi la bord, cât şi cei care erau de serviciu pe navele aflate în apropiere, dar şi patru autospeciale de la Detaşamentul Port din cadrul ISU Dobrogea şi un echipaj SMURD.

Echipele de intervenţie au reuşit în scurt timp localizarea incendiului, iar stingerea focului a durat mai bine de o oră.

Dragorul maritim 24 are o lungime de 60,8 metri, o lăţime de 9,54 metri şi un pescaj de 2,7 metri, intrând în serviciul Forţelor Navale pe data de 1 iulie 1986.

Este al doilea incident de acest gen care are loc în Portul Constanţa în mai puţin de o săptămână, după ce în urmă cu patru zile a luat foc remorcherul Hercules, aparţinând Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, incendiul manifestându-se în camera motoarelor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS