Confidenţialitate

Constanța: Hotelierii speră să poată primi turiști de 1 Mai, după modelul Greciei | AUDIO

Dechiderea sezonului estival, cu minivacanța tradițională de 1 mai, coincide în acest an cu sărbătorile de Paști.

În timp ce hotelierii de pe litoral speră ca autoritățile să urmeze modelul grecesc și să permită venirea turiștilor, Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului îi așteaptă pe credincioșii din toată țara la Învierea de la malul mării.

Nimeni din turismul de pe litoral nu știe cum se va proceda, la 1 mai, când se deschide sezonul estival. Turcia a anunțat deja că nu va impune impune nicio condiție turiștilor, iar Grecia deschide turismul, cu dovada că nu ești infectat, spune președintele ANAT de pe litoral, Andu Chirilov: 

„Noi, se vede că rămânem ultimii, întotdeauna. Grecii au anunțat deja condițiile de intrare în țara lor. Cine vrea să călătorească în Grecia știe ce are de făcut”. 

Hotelierii, patronii de restaurante și terase de la mare au tot propus autorităților soluții pentru a putea funcționa normal.

Ideal ar fi ca România să urmeze modelul țărilor cu succes la turiști, crede Răzvan Dobre, managerul unui hotel de lux din nordul stațiunii Mamaia:

„Fiecare țară își alege politica de turism. Noi sperăm, cei care hotărăsc la noi în țară să aleagă o politică care să fie cât mai bună pentru a preveni problemele legate de pandemie, dar și a ajuta turismul”. 

Singurul care știe exact cum se organizează la începutul lunii mai, când sunt și sărbătorile Pascale, este Arhipiescopul Teodosie al Tomisului, care îi cheamă pe toți credincioșii din țară la Învierea de pe maul mării:

„Învierea, cu siguranță se va ține. Aducem lumina de pe mare, vom face în parcul catedralei. Toți oamenii care vor să vină eu îi invit să vină la Înviere”. 

Hotelierii consideră că prezentarea unui certificat de vaccinare sau o testare rapidă, la intrarea in unitațile de cazare sau în restaurante, vor fi suficiente pentru functionarea normală a turismului pe litoral.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu