Confidenţialitate

Constanța: Doi bărbați, prinși la frontieră cu teste anti-COVID false

Dosar penal pentru doi bărbați din Constanța care au fost prinși la frontieră cu teste PCR contrafăcute. Pentru că veneau din Bulgaria, cei doi au fost băgați, imediat, în carantină.

Polițiștii de frontieră de la Vama Veche au verificat, la intrarea în țară, doi constănțeni, de 54, respectiv 26 de ani, aflați într-un autoturism cu care ar fi tranzitat Bulgaria. Așa au declarat ei autorităților de frontieră.

La control, cei doi bărbați au arătat reprezentanților Direcției de Sănătate Publică din Constanţa, prezenţi în punctul de trecere a frontierei, două teste PCR cu rezultate negative.

Polițiștii de frontieră și-au dat seama că ceva este în neregulă cu documentele sanitare și au legătura cu clinica trecută în acte. Au descoperit, astfel, că testele negative erau false, fiind de fapt realizate pe un computer.

Polițiștii de frontieră au intocmit, pe numele celor doi constănțeni, dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale.

În plus, au fost amendați și de către polițiștii de frontieră din Bulgaria, care au descoperit că cei doi turiști nu tranzitaseră de fapt țara vecină, așa cum declaraseră inițial.

Cei doi constănțeni au fost băgați în carantină urmând să fie monitorizați, timp de 14 zile, de poliție.