Confidenţialitate

Constanța: Disputa dintre elevi și autorități ia amploare, din cauza transportului | AUDIO

Ia amploare, la Constanța, scandalul dintre Asociația Elevilor și Consiliul Județean din cauza faptului că autoritatea județeană nu asigură transport gratuit școlarilor navetiști.

Mai nou, elevii au făcut plângere la DNA pe numele președintelui CJC Mihai Lupu, pentru că acesta ar fi refuzat să pună în aplicare o decizie definitivă a instanței care îl obliga să acorde transport gratuit elevilor.

Asociația Elevilor din Constanța a depus la DNA o plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele președintelui Consiliului Județean, Mihai Lupu. Deși elevii au câștigat, recent, procesul privind transportul gratuit al elevilor, CJC refuză să asigure această gratuitate, informează Asociația Elevilor.

Soluția instanței este executorie. În plus, potrivit elevilor, președintele CJC refuză să încheie contractele de serviciu public cu operatorii de transport. Reclamanții consideră inacceptabil faptul că au fost nevoiți, în ultima săptămână, să își achite singuri transportul, din fonduri proprii, în ciuda faptului că atât legea, cât și pronunțarea instanței, prevăd necesitatea asigurării gratuității. ”Situația actuala este o încălcare flagrantă a statului de drept”, concluzionează AE.

Președintele CJ Constanța, Mihai Lupu, este însă de altă părere. El spune că elevii constănțeni au dreptul să beneficieze pe deplin de toate facilitățile oferite de lege și, ca președinte al CJC și părinte, va fi întotdeuna alături de ei. De altfel, CJC este in faza de intocmire a caietului de sarcini in vederea incheierii contractelor cu transportatorii, dar asta pare să nu rezolve problema de fond.

E vorba de sursa de finanțare. „Atâta timp cât in ultima Ordonanță de Guvern se spune că decontarea transportului elevilor se face prin Ministerul Educației, rezolvarea nu este în ograda noastră”, a transmis președintele CJC Mihai Lupu.