Confidenţialitate

Constanța: De ce au cerut procurorii arestul în cazul unui bărbat care a furat 4 conserve. Suspectul este un pericol public, spun anchetatorii | AUDIO

O propunere a procurorilor constănțeni de arestare preventivă a unui bărbat care a furat patru conserve a produs reacții contradictorii in rândul opiniei publice. Judecătoria Constanța a respins solicitarea procurorilor și a dispus punerea de indată a inculpatului. Procurorii au contestat însă decizia instanței.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța informa joi că a propus instanței arestarea preventivă pe 30 de zile, începând din 3 noiembrie, a unui inculpat cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Cel vizat, un bărbat de 43 de ani, din Bacău, dar care locuiește la Constanța, a fost prins în seara zilei de 1 noiembrie în timp ce părăsea un magazin alimentar având asupra un pachet cu patru conserve de pește, pe care nu îl achitase. Valoarea, 40 de lei.

Ce antecedente are suspectul

A fost reținut pentru 24 de ore, propus spre arestare, iar pe 3 noiembrie Judecăria a respins soliciarea procurorilor. A dispus punerea de indată în libertate dacă inculpatul nu este reținut sau arestat în altă cauză.

Nu era, însă atunci când procurorii i-au propus arestarea au avut ca argument faptul că bărbatul are o mulțime de antecedente penale. Individul era acum sub control judiciar după ce din aprilie pana în octombrie fusese arestat într-un dosar de furt calificat fiind deja trimis în judecată.

A fost arestat și în alte două dosare pentru trafic de droguri fiind arestat de DIICOT Constanța alături de 40 de persoane dintr-o rețea care vindea droguri pe litoral.

Mai are și un dosar penal de uzurpare de calități oficiale.

Procurorii constănțeni i-au cerut arestarea nu pentru cele patru conserve ci pentru că este de fapt un pericol public. Ei au contestat deja decizia Judecătoriei Constanța, cerându-i arestarea preventivă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Citește și: Târgu Mureș: O jurnalistă a fost amenințată cu spânzurarea de reprezentantul unui partid naționalist din Ungaria | AUDIO