CONSTANȚA: Creştere a impozitelor pentru persoanele cu imobile cu destinaţie nerezidenţială

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, spune că în proiectul privind taxele şi impozitele locale de anul viitor este prevăzută o creștere la nivelul persoanelor fizice care deţin imobile cu destinaţie nerezidenţială.

Din punctul de vedere al operatorilor economici, nicio schimbare. Din punct de vedere al persoanelor fizice, doar o uşoară ajutare de la 0,08 la 0,1, la nivelul Bucureştiului, Clujului, celorlalte oraşe mari. Asta nu înseamnă mai mult de 10-15 lei pentru plata impozitelor locale la persoanele fizice, pe an”, a afirmat edilul.

Primarul spune că în prezent o persoană fizică ce deţine un hotel plăteşte un impozit de 3.500 de lei, iar o persoană juridică ce are un hotel de acelaşi tip achită un impozit de 35.ooo de lei, diferenţa fiind dată doar de forma de deţinere a imobilului respectiv.

El susţine că o modificare se va produce pentru persoanele fizice care deţin imobile cu destinaţie nerezidenţială.

Singura modificare la nivelul persoanelor fizice este legată de imobilele care au destinaţie nerezidenţială. Operatorii economici şi Consiliul Concurenţei susţin egalizarea cote de impozitare astfel încât forma de deţinere să nu reprezinte un criteriu discriminatoriu sau anticoncurenţial. Cu alte cuvinte, vreau să ştiţi, că un hotel care este deţinut de persoană fizică, plăteşte un impozit de 3000 – 3500 de lei, iar acelaşi hotel deţinut de persoană juridică plăteşte un impozit de 35.ooo de lei. Sau dacă vorbim de un hotel de dimensiune mai mare, cum avem în Constanţa, o persoană fizică plăteşte 35 de mii de lei, iar persoana juridică plăteşte 235 de mii de lei. Deci, diferenţele acestea date doar din forma de deţinere, persoană fizică sau persoană juridică, au un impact asupra mediului concurenţial”, a explicat Decebal Făgădău.

Primarul Constanţei a mai afirmat că persoanele care au sediul social acasă nu vor fi afectate de această modificare.

Proiectul legat de taxele şi impozitele locale se află deja pe site-ul Primăriei, putând fi consultat de cei interesaţi, iar pe acest subiect va fi organizată şi o dezbatere publică, relatează corespondentul Europa FM, Ghiulfer Predescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS