Confidenţialitate

Constanța: Cozi uriașe în fața primăriei pentru decontarea banilor pentru cazarea și hrana refugiaților. Mulțimea de acte nu poate fi depusă online | AUDIO

Cozi uriașe la Primăria Constanța, unde persoanele care găzduiesc cetățeni ucraineni trebuie să depună actele în vederea decontării cheltuielilor pentru cazare și hrană. 50 de lei/zi pentru cazare, 20 de lei/zi pentru hrană.  Pe lângă nemulțumirea că nu pot depune documentele online, oamenii reclamă că nu au primit decontarea pe ultima lună a cheltuielilor de găzduire.

Cozile s-a format de la primele ore ale dimineții. Solicitanții care găzduiesc cetățeni ucraineni trebuie să depună, în primele trei zile ale lunii, o mulțime de documente pentru decontarea cheltuielilor de cazare și hrană, declarații pe proprie răspundere, copii după actul de identitate.

Cererile se depun pentru decontarea cheltuielillor din luna precedentă.

„De obicei, după 25 intrau banii. Acum, ultima lună nu au mai venit. Cică nu mai sunt bani. Așteptăm să vedem ce o fi. Îi băgăm afară, nu-i băgăm afară, ți-e și milă. Nu știu cum o fi. Bani nu s-au mai dat”, spune un constănțean care găzduiește în apartamentul său patru ucraineni.

Coada este mare poate și pentru că a fost minivacanța de 1 Decembrie si acum au venit toți deodată să depună actele, cred cei de la coadă. O doamnă susține că totul ar fi mai simplu dacă solicitările s-ar putea face online:

„Online este cel mai bine. Totul ar decurge normal. Deci toată lumea asta de aici nu vine de plăcere. Nu înțeleg de ce sistemul online nu funcționează. E o bătaie de joc organizată. Tot ce este simplu nu se face în țara asta”.

Dar așa a fost întocmită legea iar răspunsul vine de la primăria Constanța, prin purtătorul de cuvânt Valentina Chiriță:

„Cererile se depun la punctul de lucru al Serviciului sprijin comunitar, Clubul pensionarilor, în intervalul orar 8.00 – 16.00”.

Banii pentru decontarea pe luna noiembrie vor intra în conturi în 2-3 zile, au primit asigurări oamenii de la coadă.

La Constanța au fost înregistrați, pentru luna octombrie, sub 1.000 de solicitanți, care pot avea, însă, mai multe proprietăți, iar la Năvodari 1.530.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Suceava: Mărturiile oamenilor prinși de explozie într-un bloc: „Patul s-a rupt în două și m-a prins la mijloc”. „Am crezut că e război” | GALERIE FOTO