Confidenţialitate

Constanța: Comuna Lumina intră în carantină | AUDIO

Comuna Lumina intră in carantină de miercuri, ora 20,00, pentru o perioadă de două săptămâni. Incidența îmbolnăvirilor în această localitate cu 12.000 de locuitori a ajuns la 6,73 de cazuri de îmbolnăviri.

Lumina a mai fost în carantină și la sfârșitul anului trecut. Astfel, se interzice circulaţia în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane în interiorul localității. Barurile, terasele și sălile de jocuri de noroc sunt închise.

Nunți, botezuri, petreceri private sunt interzise în spații închise și deschise. Slujbele religioase se oficiază numai în exteriorul bisericilor. Școala se face online.

Locuitorii  trebuie să își justifice deplasările cu declarație pe proprie răspundere sau adeverință de serviciu. Lumina este a doua localitate din județul Constanța care intră în carantină.

În urmă cu cinci zile a fost carantinată comuna Saraiu care, acum, are o incidență de 12.47 infectări la mia de locuitori. Județul Constanța este în scenariul roșu cu o incidență de 4.24. Iar municipiul Constanța a ajuns deja la o rată de 6,4 îmbolnăviri la mia de locuitori.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu