Confidenţialitate

Constanța: Cazuri de coronavirus la Centrala Nucleară Cernavodă și la Apele Române Dobrogea | AUDIO

Crește numărul cazurilor de COVID-19 în județul Constanța. Au apărut focare de infecție la Centrală Nucleară de la Cernavodă și la Apele Române Dobrogea Litoral. Numai în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost confirmate 72 de îmbolnăviri.

La Centrală Nucleară de la Cernavodă,15 angajați de la Birouri, nu din incinta reactoarelor, au primit rezultat pozitiv la testul SARS-Cov2. Cei mai mulți sunt asimptomatici, iar cei care au prezentat simptome sunt internați la Spitalul Municipal Medgidia, potrivit DSP Constanța. Contacții bolnavilor de COVID 19 au fost izolați la domiciliu.

La Administrația Bazinală a Apelor Dobrogea Litoral, sâmbătă dimineață fuseseră deja confirmați pozitiv nouă angajați de la Compartimentul Financiar Contabil, respectiv Implementare Proiecte Europene și unul de la Secția de Gospodărire a Apelor Tulcea.

DSP efectuează testarea altor angajați de la Apele Române. Potrivit directorului Bogdan Bola, cel mai probabil infecția a fost transmisă de contacți din afară unității pentru că de la începutul pandemiei în instituție s-au luat toate măsurile pentru protejarea celor 220 de angajați.

De la debutul pandemiei în județului Constanța au fost confirmate peste 2600 de infectări, cele mai multe, în ultima săptămână.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu