Confidenţialitate

Constanța: Bolid de lux, oprit de polițiști în port. Mașina ar fi fost subevaluată în acte și ar costa de cinci ori mai mult

Un autovehicul de lux, importat din Emiratele Arabe Unite,  a fost oprit în portul Constanța Sud Agigea de polițiștii de frontieră, care suspectează că mașină este subevaluată. Autoturismul de colecție costă în realitate de cel puțin cinci ori mai mult decât valoarea declarată de importator.

Polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă, împreună cu vameșii din portul Constanța Sud Agigea, au controlat fizic un container, sosit din Emiratele Arabe Unite. Destinatarul era un constănțean.

Conform documentelor de însoţire, în container era încărcat un autoturism cu o valoare totală declarată de 10.000 euro. La verificarea documentelor de transport autorităţile de control au avut suspiciuni că acestea sunt subevaluate comparativ cu valoarea de comercializare pe piaţa de profil.

Autoturismul a fost oprit în vamă până la finalizarea cercetărilor în acest caz. Pentru un import pe persoană fizică, beneficiarul trebuie să plătească 10% din valoarea bunului,  plus TVA-ul de 19%.

Este vorba de o mașină Karma Fisker, de colecție, care nu se mai fabrică, fiind  unul dintre primele vehicule electrice hibride plug-in de lux din lume, cumpărată, la prima ediție, de Leonardo di Caprio.

Bolidul de lux este echipat cu două motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată de pe puntea spate, şi un motor termici, pe benzină, amplasat sub capotă.

Cu bateriile încărcate şi rezervorul de combustibil plin, poate parcurge până la 480 km şi să circule cu cel mult 200 km/h.

Pe site-urile de vânzări auto o asemenea mașină costă intre 50.000 și 70.000 de euro.

La această oră în lume ar fi înregistrate numai 2.500 de exemplare, una dintre ele fiind înmatriculată în Teleorman.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ghiulfer Predescu

Citește și: O porțiune dintr-un drum care face legătura între Moldova și Ardeal, asfaltată direct pe noroi | VIDEO