Confidenţialitate

Constanța: Au început vaccinările pe șantierele navale | AUDIO

Aproape 150.000 de persoane s-au vaccinat, până acum, în județul Constanța. Nu este de ajuns, consideră prefectura Constanța, care, impreună cu Direcția de Sănătate Publică a convins șantierele navale să inființeze centre de vaccinare în incinta propriilor unități.

La Șantierul Naval DAMEN Mangalia vaccinarea a început deja. Prima a fost Elena Mavromalide, muncitor tubulator:

„S-a întâmplat în comunitatea noastră să pierdem persoane dragi, cunoștințe. Vaccinul e necesar să mergem mai departe, să se dea drumul, să fim liberi”.

Peste 3000 de oameni lucrează în șantierul naval. Aici, se va deschide și un centru de vaccinare pentru familiile angajaților. Directorul general Chris Groninger spune ca numărul persoanelor vaccinate în șantier va ajunge, astfel, la 10.000.

„ Pe lângă faptul că sunt directorul general al unei societăți în care avem mulți angajați, sunt de asemenea și tată, și sper ca până în vară să reușim să ne întoarcem la o viață normală”.

Pe lângă vaccinarea la locul de muncă în marile unități din județul Constanța, autoritățile sanitare și locale iau în calcul înființarea unor centre de imunizare în molurile de pe litoral.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu